Ring oss på +46 40-671 00 05 eller +46 8-673 01 55  |   order@connectmarketing.se
Julklappar för företag
Företagsjulklappar.com

Skatteverket beslutade om en tillfällig skattefrihet för 2020,
hur det blir för 2021 återstår att se!

OBSERVERA att nedanstående information gällde för år 2020, hur det blir år 2021 återstår att se. Vi uppdaterar informationen så snart som regeringen kommer med närmare besked.

Skatteverkets regler för företagsjulklappar

Det finns en lång tradition i Sverige att företag ger sin personal en gåva till jul. Och under åren som gått har vi sett att utvecklingen går från pliktskyldiga, ibland ointressanta presenter till att man i allt högre utsträckning verkligen bryr som om att försöka hitta något som personalen uppskattar.

Regler och bestämmelser? Ack så tråkigt, men å andra sidan är det bra att känna till vad som gäller när man köper gåvor till de anställda.

Grundregeln är att alla gåvor till personalen ska beläggas med skatt. Men dock gäller vissa undantag från denna regel. Dessa undantag gäller just julklappar, men också minnesgåvor och jubileumsgåvor. Skatteverket har fastställt att dessa typer av gåvor ska vara skattefria upp till ett visst belopp.

Julklappar

Den vanligaste gåvan från företag till anställda är av naturliga skäl julklappar. Den inträffar ju varje år, och berör dessutom alla anställda i företaget. För att den anställde inte ska behöva betala skatt på gåvan får den inte kosta mer än 450 kronor, inklusive moms. Företagets övriga kostnader i samband med inköp av julklappar räknas inte in i gåvans värde.

450 kr inkl. moms motsvarar:

  • 360 kr vid 25% moms
  • 401 kr vid 12% moms
  • 424 kr vid 6% moms

Om företaget istället ger bort pengar till välgörenhet, ska personalen inte skatta för gåvan, om det sker på företagets eget initiativ.

Jubileumsgåvor

En jubileumsgåva kan bolaget köpa till personalen i samband med att företaget fyller 25, 50, 75 eller 100 år. I detta fall får gåvans värde uppgå till 1 350 kr.

Minnesgåvor

En minnesgåva är en present som man ger till en enskild anställd i samband med vissa speciella händelser för den anställde. Gåvan ska vara av ”minneskaraktär” och kan ges vid tillfällen som:

  • Personen firar en jämn födelsedag, från 50 år och uppåt
  • Efter en lång tids tjänst i företaget, från 20 år och uppåt
  • Den anställde avslutar sin anställning.

Mottagaren ska ha varit anställd i företaget i minst 6 år.

Presentkort

Presentkort skattas som om de är reda pengar, om de går att växla in mot kontanter. Om presentkortet bara går att byta mot varor är de dock skattefria, om de håller sig till de maxbelopp som gäller.

CONNECT MARKETING ÄR STÖRST PÅ FÖRETAGSJULKLAPPAR

Under åren har vi byggt upp en lång rad av samarbeten vilket innebär att vi kan erbjuda ett brett utbud av julklappar för företag.